Hestehovkjærlighet

Og der ligger jeg, ved siden av sønnen min. Han har sovnet, mens øynene mine er åpne, kanskje mer åpne enn noensinne. Jeg ligger ved siden av et annet menneske. Det ser ut som om han er mindre enn meg, men hva vet jeg egentlig om det. Jeg vet ingenting, det vet jeg, der jeg ligger, ved siden av sønnen min. I et øyeblikk blir bare pusten hans vesentlig, den tar all plass, fyller meg med ham, med meg, med alt som er. Konsentrert fokuserer jeg på ett og ett av hans hårstrå, krøller som jeg frykter blir borte når vi klipper de av, så det gjør vi ikke. Krøllene. Tenk, jeg har en kropp som kan velge hvilket hårstrå den skal fokusere på, mens alt annet blir like uvesentlig som alt annet. At jeg ikke stoler mer på kroppen min, at jeg hele tiden tror at det er jeg som er den intelligente av oss. Uanfektet puster sønnen min videre. Han har sovnet. Det vet jeg heller ikke hva er, men hva gjør vel det. Opplevelsen av å elske et barn sprenger bort alle tankers lag av asfalt. Han har sovnet, sønnen min, mens øynene mine er åpne.